Reken voorgoed af
met slaapproblemen

Reken voorgoed
af met slaapproblemen

De beste aanpak voor slaapproblemen, aangeraden door doktoren en begeleid door psychologen.

De beste aanpak voor slaapproblemen, aangeraden door doktoren en begeleid door psychologen.

100% online | 1000+ deelnemers per jaar | 95% voordeliger dan therapie

100% online | 1000+ deelnemers per jaar | 95% voordeliger dan therapie

of lees eerst verder

pijl
pijl

Door: Robert Haringsma

Als jij slaapproblemen hebt, weet ik waar je doorheen gaat.

In al de jaren dat ik in mijn psychologenpraktijk slaapproblemen behandeld heb, heb ik vaak genoeg de wanhoop van mijn cliënten gevoeld.

De gekmakende combinatie van enorme vermoeidheid en tóch maar niet kunnen slapen.

Laat ik dus maar direct duidelijk zijn: 

Slecht slapen is verschrikkelijk…

Urenlang wakker liggen en maar niet de slaap kunnen vatten. Of midden in de nacht wakker worden en je klaarwakker voelen.

Daarbij dan nog die malende gedachten: “Als ik nu niet in slaap val, presteer ik morgen op mijn werk niks!” of “Het is toch niet normaal dat ik zo vaak wakker lig? Straks word ik nog gek!

Alles wat je aanpakt om weer beter te kunnen slapen, werkt niet of maar heel even. Ontspannen, mediteren, kruidenthee drinken of een nieuw dekbed. Niets helpt echt om weer te slapen zoals vroeger. Zelfs slaapmedicatie verliest uiteindelijk zijn werking.

Sterker nog, het lijkt alsof de problemen alleen maar erger worden. Hoe meer je probeert, hoe minder goed je kunt slapen.

Het kan uiteindelijk gaan lijken alsof alsof je hele leven om slaap draait. Je bent continu bezig met angstgedachten over je slaap en het piekeren over nieuwe oplossingen om je slaapprobleem op te lossen.

Hoog tijd om dit patroon te doorbreken. Maar hoe?

Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe slaapproblemen ontstaan, hoe wij ze behandelen en hoe ons programma werkt. Lees dus verder als je daar meer over wilt weten.

Ben je meer iemand die het in de praktijk wil zien? Vul dan nu onze vragenlijst in en start binnen vijf minuten met jouw persoonlijke programma.

Beter slapen is vooral een kwestie van dingen weglaten en niet van extra dingen doen

Als je zoekt naar manieren om beter te slapen, is het belangrijk om te begrijpen waar je slaapproblemen vandaan komen.

Allereerst wil ik je op het hart drukken: er is niks mis met je vermogen om in slaap te komen!

In de training ga je een uitgebreide screening door om te kijken of je slaapproblemen niet lichamelijk van aard zijn. In 99.99% van de gevallen is er echter niets met je vermogen om te slapen aan de hand. Er speelt dus iets anders:

Je gebrek aan slaap wordt veroorzaakt door je angst om niet te kunnen slapen.

Dat gaat zo: Meestal starten slaapproblemen met een periode waarin je minder goed slaapt. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Stress, jonge kinderen, medische problemen, enzovoort. Dat slechte slapen is op zich niet zo erg, dat heeft iedereen wel eens.

Mensen die slaapproblemen ontwikkelen, gaan echter piekeren over hun slaapgebrek. Ze willen heel graag acht uur per nacht slapen en zijn enorm bang dat ze dat niet halen. Kunnen ze dan nog wel functioneren? Is het slaapgebrek niet schadelijk voor hun gezondheid?

Dat piekeren staat het slapen al in de weg, maar het zorgt ook nog voor spanning in je lichaam. Die angst waar ik het eerder over had, zorgt er namelijk voor dat je klaar bent om in actie te komen. Dat is natuurlijk niet ideaal als je juist wil inslapen.

Vaak neem je daarom wanhoopsacties die je onbewust alleen maar verder in de put helpen. Minder sporten, meer dutjes doen, ongezond eten, stoppen met activiteiten. Allemaal maatregelen die heel begrijpelijk zijn als je moe bent, maar je slaap niet beter maken.

Dit alles tezamen is een negatieve vicieuze cirkel waar je slaapproblemen steeds erger van worden.

 

 

Dit verklaart ook waarom er zoveel middeltjes zijn die even lijken te helpen om beter in slaap te kunnen komen. Bachbloesem, een verzwaard dekbed, medicatie, etc. Ze helpen allemaal enkel en alleen maar omdat ze je het vertrouwen in je slaap teruggeven.

De werkzaamheid is echter maar van korte duur. Zodra je een nachtje niet goed slaapt (wat iedereen wel eens gebeurt) verlies je het vertrouwen en keert direct de paniek terug.

Je bent nu niet alleen terug bij af, maar zelfs dieper in de put. Je denkt nu namelijk: “Mijn slaapprobleem is zo erg dat zelfs medicatie/een slaaprobot/melatonine niet meer helpt!

Zo maakt alles wat je doet om beter te slapen, je slaapproblemen alleen maar erger.

Ik vergelijk het vaak met drijfzand. Hoe harder je probeert om eruit te komen, hoe dieper je er in zakt.

De training die ik ontwikkeld heb, is het laatste hulpmiddel dat je aanschaft om beter te kunnen slapen. Het pakt de kern van de problematiek aan door in te werken op het piekeren, de angst en de onhandige maatregelen.

Je gaat het werken aan je slaap loslaten zodat de slaap je weer gewoon kan overkomen.

Ik ben Robert Haringsma

Robert Haringsma

In mijn werk als psycholoog, behandelde ik altijd graag cliënten met slaapklachten. Simpelweg omdat ik daar heel goede resultaten mee bereikte.

Iemand kan huilend en in paniek bij me aanschuiven en er binnen een maand weer helemaal bovenop zijn.

En dat resultaat haal ik niet alleen bij sommige cliënten, maar praktisch bij iedereen. Ik ken geen ander psychologisch probleem dat zo goed te behandelen is.

Als je mensen zo kunt helpen geeft dat natuurlijk een goed gevoel.

Tegelijkertijd frustreerde het me dat mensen vaak pas zo laat een afspraak met een psycholoog maken. Vaak worstelen ze eerst maanden- of zelfs jarenlang met hun slaap, voordat ze hulp inschakelen.

Bovendien zoeken ze eerst vaak hulp in de meest bizarre (en prijzige) hoek. Zo kocht een cliënt van me een bed van 4000,- euro om er vervolgens achter te komen dat ze daar ook niet op kon slapen.

Dat moest beter kunnen en daarom heb ik het online programma Natuurlijk Slapen ontwikkeld.

Dit programma bestaat uit zes weekmodules. Daarin leer je op een eenvoudige manier wat slaapproblemen zijn en hoe je deze achter je kunt laten. Je kunt dit lezen, of luisteren, maar net wat voor jou het best werkt.

Elke week krijg je praktische opdrachten waarmee je direct aan de slag kunt.

Elke dag krijg je een email waarin je motivatie, ondersteuning en extra tips kunt verwachten. Zo loop je het traject moeiteloos door.

Wanneer je vragen hebt, kun je die onbeperkt stellen via de mail aan je persoonlijke slaapcoach.

Tot mijn verbazing werkt deze training misschien nog wel beter dan therapie want:

  • Je bent dagelijks met het proces bezig
  • Vanaf het begin is helder dat het een proces is en niet een kunstje dat je vandaag aanleert
  • Je kunt vragen stellen wanneer je dat nodig hebt en niet pas wanneer je een afspraak hebt
  • Je krijgt de beste behandeling die ik kan geven, geperfectioneerd op basis van de feedback van ruim duizend deelnemers.
  • Er is geen wachttijd
  • Het vraagt maar een kwartier per dag van je
 
En dat allemaal voor een prijs die lager is dan één gesprek met een therapeut.

Wat de deelnemers zeggen:

Deze resultaten kun je verwachten

Samengevat:

Het is echt mogelijk om beter te slapen en je minder druk te maken over je slaap.

Slapen wordt een non-issue. Je gaat simpelweg naar bed wanneer je moe bent en staat op wanneer de wekker gaat.

Als je opstaat ben je uitgeslapen en kun je er weer tegenaan.

Dat geeft je weer ruimte om je bezig te houden met de echt belangrijke dingen in het leven.

Zie het als een volledige reset van je slaap. Je ontdekt een totaal nieuwe, natuurlijke manier om met je slaap om te gaan.

De transformatie

start hier

Natuurlijk Slapen is een online programma.

De training bestaat uit zes wekelijkse modules. In deze modules krijg je een stuk theorie te lezen over wat slaap is en hoe je slaap verstoord kan raken.

Deze theorie is achtergrondinformatie voor de oefeningen die je vervolgens krijgt. Hiermee ga je direct in de praktijk aan de slag.

Vragen kun je per mail of in de chat stellen. Het is daardoor bijna 1 op 1 coaching, en je zult dan ook al snel vooruitgang merken.

Veel van onze deelnemers geven aan dat deze aanpak beter voor hun gewerkt heeft dan de therapie voor slaap die ze eerder gevolgd hebben.

Ik kan dat ook wel begrijpen. Therapie is vaak maar eens per week of eens per twee weken en je moet maar afwachten of je een goede therapeut treft.

In deze training krijg je een “spoedcursus” van zes weken waarin je dagelijks even met je slaap bezig bent. Genoeg om de juiste dingen te doen, maar niet zoveel dat je er extra door gaat piekeren.

Bovendien krijg je in deze training het resultaat van 15 jaar ervaring, 100 jaar onderzoek en feedback van 1000 deelnemers samengevat in een duidelijke en rechtdoorzee aanpak. Je wéét dus zeker dat je een professionele, betrouwbare methode volgt.

Een methode die er op gericht is om zo eenvoudig en toegankelijk als mogelijk te zijn en tegelijkertijd effectief en impactvol.

En dat alles met een tijdsinvestering van maximaal 15 minuten per dag.

Zo kun je met minimale inspanning dagelijks beter leren slapen.

Direct ontdekken hoe dit programma er in de praktijk uitziet? Vul nu de vragenlijst in en start vandaag nog:

Dit ga je ontdekken:

Het programma begint met een week waarin je leert wat slaapproblemen zijn en hoe we deze aanpakken in het programma. Daarna ga je direct van start om je slaapproblemen aan te pakken:

Week 2: Voorbereiding

Je hebt waarschijnlijk geen slaapprobleem, maar je kunt natuurlijk wel dingen doen die je slaap in de weg staan. In de eerste week ga je jezelf en je omgeving voorbereiden om goed te kunnen slapen.

Je ontdekt hier:

Door dit onderdeel van de training:

Week 3 & 4: Stoppen met Piekeren

Je hebt waarschijnlijk geen slaapprobleem, maar je kunt natuurlijk wel dingen doen die je slaap in de weg staan. In de eerste week ga je jezelf en je omgeving voorbereiden om goed te kunnen slapen.

Je ontdekt hier:

Door dit onderdeel van de training:

Week 5: volledig vrij worden

__________

Je leeft niet om beter te kunnen slapen, je slaapt om beter te kunnen leven. Een van de beste remedies tegen een slechte slaap is een boeiend leven. In deze week ga je daar naartoe werken.

Je ontdekt hier:

Door dit onderdeel van de training:

Week 6: Werken aan de toekomst

Je hebt waarschijnlijk geen slaapprobleem, maar je kunt natuurlijk wel dingen doen die je slaap in de weg staan. In de eerste week ga je jezelf en je omgeving voorbereiden om goed te kunnen slapen.

Je ontdekt hier:

Door dit onderdeel van de training:

Werkt dit programma?

Waarom zou dit programma nu wel voor je werken, terwijl alle andere dingen die je hebt geprobeerd absoluut niets hebben uitgehaald?

De meeste andere methoden om beter te slapen, zijn er vooral op gericht om nu direct beter in slaap te komen. Je zet ze bij wijze van spreken in op het moment dat je al in bed naar het plafond ligt te staren.

Dit programma gaat er van uit dat jij juist van je slaap af moet blijven. Je moet er proberen om er géén controle op uit te oefenen. Als je de juiste omstandigheden schept, komt de slaap vanzelf. Dat noem ik: “Natuurlijk Slapen”.

Misschien kun je jezelf nog herinneren hoe het was toen je geen slaapproblemen had. Waarschijnlijk dacht je toen nooit over je slaap na. Het was er gewoon. Precies die houding ga je met deze training weer terugvinden.

Onderzoek

Ik vraag je echter niet om me op mijn woord te geloven. Ik ben niet iemand die op zijn zolderkamer zijn eigen behandeling heeft bedacht. Ik heb psychologie gestudeerd en ben cognitief gedragstherapeut en ik werk inmiddels met een team van psychologen.

De aanpak in deze cursus is bovendien gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.  Nu wordt de term “wetenschappelijk onderbouwd” op internet erg gemakkelijk gebruikt. In dit geval is er echter echt heel veel bewijs.

De werkzaamheid van deze aanpak is onderzocht in 20 verschillende studies met ruim 1200 deelnemers.  1´2´3.  De resultaten uit die onderzoeken zijn glashelder. Zoals wetenschappers van de Vrije Universiteit in Amsterdam kort samenvatten in hun artikel: “We concluderen dat CBTI effectief is voor de behandeling van slapeloosheid.” Het is niet voor niets dat het Nederlands Slaaptinstituut en Slaapgeneeskunde expertisecentrum Kempenhaeghe ook met deze methode werken.

Er is zelfs onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van een digitale training zoals deze. Hieraan deden meer dan 1400 mensen mee.4  Daaruit blijkt dat de effecten van een digitale training vergelijkbaar zijn met die van een behandeling door een psycholoog. En in dat onderzoek kreeg je geen begeleiding van een psycholoog tijdens het programma, iets dat je in ons programma wél krijgt.

Als je dus serieus met je slaapprobleem aan de slag wilt, is dit de juiste methode.

Volledige Garantie

Nu kan ik me heel goed voorstellen dat je toch nog een beetje huiverig bent om de training te proberen. Daarom geven we een garantie op het programma.

Deze garantie houdt in dat je het aankoopbedrag van de training terug krijgt, wanneer je er niet tevreden over bent. Een soort van niet goed, geld terug garantie. Je hoeft ons alleen maar een email te sturen, we zullen je verder geen vragen stellen. Je kunt het nalezen in onze algemene voorwaarden.

We bieden dan zelfs een gratis consult met een van onze therapeuten aan om te bespreken waar het aan kan hebben gelegen. We kunnen dan kijken of er wellicht toch een lichamelijke oorzaak is of dat er meer therapie nodig is.

Ik weet dat dit misschien “to good to be true” klinkt, maar mijn ervaring is simpelweg dat deze training mensen enorm helpt en dat deze garantie dus bijna nooit nodig is.

Coen ging van maanden zonder slaap naar natuurlijk slapen in 6 weken.

Nicole stopte jarenlange klachten in 3 weken

" Dit is een complete training; van setup, tot inhoudelijk per week, tot afbouwen, en een fail-safe recovery plan voor als het weer fout gaat; deze training heeft het allemaal en ik beveel 'm daarom ook van harte aan!"
Coen Naninck

Voordat ik over de training vertel wil ik eerst een korte beschrijving geven van mijn – inmiddels tot het verleden behorende – slaapprobleem.

In april, 2022 begonnen mijn slaapproblemen die uiteindelijk tot midden augustus van dat jaar duurde. Ik had chronische insomnia waardoor ik maanden achtereen moeilijk slaap kon vatten. Op een gegeven moment kon ik zelfs helemaal niet meer in slaap komen zonder een slaapmiddel. Ook werd ik meerdere keren per nacht wakker en kon dan niet meer inslapen zonder slaapmiddel.

Ik al had van alles geprobeerd; van muziek en meditatie CD’s tot voedingssupplementen en allerlei apparaten en gadgets die de hersengolven zouden veranderen om slaap te vatten en te bevorderen. Ik was ten einde raad, want na maandenlang een slaapmiddel te hebben gebruikt, daarvan twee keer afhankelijk te zijn geworden en daarvan twee keer door helse ontwenningen ben gegaan en al eerdergenoemde alternatieve middelen te hebben gebruikt kon ik nog steeds niet slapen.

Half augustus, 2022 ben ik door de tweede ontwenning van mijn slaapmiddel gegaan. Op dat moment had ik sinds april van dat jaar ruim 19 kilo aan lichaamsgewicht verloren door mijn slaapmiddel en ontwenningen. Voor iemand zoals ik met een mager en lang lichaamstype is dat ontzettend veel; ik was letterlijk vel over been geworden! Er moest iets gebeuren, want ik wilde en kon niet op deze manier verder. Ik had gezworen nooit meer een slaapmiddel te gebruiken.

Op dat moment kreeg ik kreeg ik van een vriendin de training ‘Natuurlijk Slapen’ cadeau.

Ik heb eerst de hele training doorgelezen (wat ook geadviseerd wordt). Al meteen werd me duidelijk dat dit een complete aanpak was om weer natuurlijk in slaap te kunnen vallen en te voorkomen dat wanneer dat eenmaal weer zo is de slaapproblemen niet terugkomen. Ik zeg eerlijk, in veel van de oefeningen en adviezen had ik op dat moment helemaal geen zin omdat ik zo ontzettend moe was en maar één ding wilde en dat was slapen. De fout die veel mensen maken die niet kunnen slapen (en ik dus ook maakte) is je zo te focussen op het slapen dat je daardoor juist niet meer in slaap valt.

Continu zei ik dingen zoals “Ik ga dat doen zodra ik kan slapen” en “Eerst moet ik weer kunnen slapen en dan ga ik zus en zo”. Uitjes met familie en vrienden vermeed ik ook omdat ik van mening was dat zonder (genoeg) slaap ik daartoe niet in staat was. Wat ik me niet realiseerde is dat deze instelling me dus uit de slaap hield. Slapen is iets dat vanzelf moet gebeuren en dat is precies wat de training je leert!

Als je dan op een gegeven moment weer een aantal keren natuurlijk in slaap bent gevallen en/of niet eerst urenlang hebt wakker gelegen dan bouwt dat je zelfvertrouwen weer op. Vanaf dat moment vertrouw je er gewoon op dat je weer (snel) in slaap valt.

Enfin, ik ben de oefeningen toch gaan doen en kon al in de eerste week weer natuurlijk in slaap vallen. Sliep ik weer perfect? Nee, dat niet, maar het was een begin. Toen dat gebeurde was ik overstag en ben me helemaal gaan toeleggen op de training om mijn slaap weer zo snel mogelijk te optimaliseren. Er waren af en toe nog nachten dat ik niet slaap kon vatten. Er waren ook nachten dat ik wel slaap kon vatten maar ik toch nog eerst enige tijd wakker lag. En er waren nachten waarin ik klaarwakker werd en niet of moeilijk weer in slaap kwam. Maar, ik sliep in ieder geval weer en dat dus zonder slaapmiddel! Ik weet nog dat ik dolblij was toen het me voor de eerste keer lukte in slaap te vallen zonder troep in m’n lichaam te moeten stoppen waar ik ziek van werd en van afviel.

Wanneer ik de dagen erna bij het naar bed gaan ging piekeren dat ik misschien niet in slaap kon vallen herinnerde ik mezelf eraan dat het me al eerder gelukt was om dat wel te kunnen en dat het onzin was dat ik dat niet zou kunnen herhalen. Ook had ik op een gegeven moment de instelling dat als ik eens een nacht niet kon slapen dat dat geen ramp was en niet betekende dat mijn slaapprobleem weer terug was. Die gedachtegangen zijn dus o.a. dingen die de training je leert en door met die gedachten naar bed te gaan val je dus ironisch genoeg ook makkelijker in slaap.

De training heeft nog veel meer op maat gemaakte oplossingen voor typische valkuilen die voorkomen bij mensen met slaapproblemen. Al deze inzichten zorgde er uiteindelijk voor dat naarmate de dagen en weken verstreken ik steeds vaker in slaap viel en het korter duurde voordat dat gebeurde.

Inhoudelijk wil ook nog wat vertellen over de training. De training is to the point, met veel introducerende (inleidingen) en verhelderende teksten, niet zelden voorzien van (praktijk)voorbeelden. De opzet is zo dat er continu gebruik wordt gemaakt van korte alinea’s om lange, vermoeiende teksten te vermijden; dat maakt het lezen van het tekst materiaal erg aangenaam en uitnodigend. Je ziet aan alles dat deze training tot in de nopjes is verzorgd en niet een of andere money grabber is. Inhoudelijk bekijk en volg je deze training online, maar je krijgt ook dagelijkse emails met tips en trucs. Deze opzet was voor mij echt enorm effectief, want je wordt op die manier steeds geprikkeld om de training te blijven volgen! Zo kreeg ik in de 2e week bijvoorbeeld een mail over dat een slaap tekort helemaal niet zo’n ramp is wat me een goed gevoel gaf en er toe bijdroeg dat ik me minder druk maakte en, je raad het goed, daardoor ook met meer rust naar bed ging en vervolgens makkelijker in slaap viel.

Aan alles in deze training zie je dat de auteur ervan begaan is met je; inhoudelijk, de dagelijkse emails, en met persoonlijk contact als je vragen of suggesties hebt, hij wil echt dat je weer natuurlijk in slaap kunt vallen! Dit is een complete training; van setup, tot inhoudelijk per week, tot afbouwen, en een fail-safe recovery plan voor als het weer fout gaat; deze training heeft het allemaal en ik beveel ‘m daarom ook van harte aan!

Voordat ik over de training vertel wil ik eerst een korte beschrijving geven van mijn – inmiddels tot het verleden behorende – slaapprobleem.

In april, 2022 begonnen mijn slaapproblemen die uiteindelijk tot midden augustus van dat jaar duurde. Ik had chronische insomnia waardoor ik maanden achtereen moeilijk slaap kon vatten. Op een gegeven moment kon ik zelfs helemaal niet meer in slaap komen zonder een slaapmiddel. Ook werd ik meerdere keren per nacht wakker en kon dan niet meer inslapen zonder slaapmiddel.

Ik al had van alles geprobeerd; van muziek en meditatie CD’s tot voedingssupplementen en allerlei apparaten en gadgets die de hersengolven zouden veranderen om slaap te vatten en te bevorderen. Ik was ten einde raad, want na maandenlang een slaapmiddel te hebben gebruikt, daarvan twee keer afhankelijk te zijn geworden en daarvan twee keer door helse ontwenningen ben gegaan en al eerdergenoemde alternatieve middelen te hebben gebruikt kon ik nog steeds niet slapen.

Half augustus, 2022 ben ik door de tweede ontwenning van mijn slaapmiddel gegaan. Op dat moment had ik sinds april van dat jaar ruim 19 kilo aan lichaamsgewicht verloren door mijn slaapmiddel en ontwenningen. Voor iemand zoals ik met een mager en lang lichaamstype is dat ontzettend veel; ik was letterlijk vel over been geworden! Er moest iets gebeuren, want ik wilde en kon niet op deze manier verder. Ik had gezworen nooit meer een slaapmiddel te gebruiken.

Op dat moment kreeg ik kreeg ik van een vriendin de training ‘Natuurlijk Slapen’ cadeau.

Ik heb eerst de hele training doorgelezen (wat ook geadviseerd wordt). Al meteen werd me duidelijk dat dit een complete aanpak was om weer natuurlijk in slaap te kunnen vallen en te voorkomen dat wanneer dat eenmaal weer zo is de slaapproblemen niet terugkomen. Ik zeg eerlijk, in veel van de oefeningen en adviezen had ik op dat moment helemaal geen zin omdat ik zo ontzettend moe was en maar één ding wilde en dat was slapen. De fout die veel mensen maken die niet kunnen slapen (en ik dus ook maakte) is je zo te focussen op het slapen dat je daardoor juist niet meer in slaap valt.

Continu zei ik dingen zoals “Ik ga dat doen zodra ik kan slapen” en “Eerst moet ik weer kunnen slapen en dan ga ik zus en zo”. Uitjes met familie en vrienden vermeed ik ook omdat ik van mening was dat zonder (genoeg) slaap ik daartoe niet in staat was. Wat ik me niet realiseerde is dat deze instelling me dus uit de slaap hield. Slapen is iets dat vanzelf moet gebeuren en dat is precies wat de training je leert!

Als je dan op een gegeven moment weer een aantal keren natuurlijk in slaap bent gevallen en/of niet eerst urenlang hebt wakker gelegen dan bouwt dat je zelfvertrouwen weer op. Vanaf dat moment vertrouw je er gewoon op dat je weer (snel) in slaap valt.

Enfin, ik ben de oefeningen toch gaan doen en kon al in de eerste week weer natuurlijk in slaap vallen. Sliep ik weer perfect? Nee, dat niet, maar het was een begin. Toen dat gebeurde was ik overstag en ben me helemaal gaan toeleggen op de training om mijn slaap weer zo snel mogelijk te optimaliseren. Er waren af en toe nog nachten dat ik niet slaap kon vatten. Er waren ook nachten dat ik wel slaap kon vatten maar ik toch nog eerst enige tijd wakker lag. En er waren nachten waarin ik klaarwakker werd en niet of moeilijk weer in slaap kwam. Maar, ik sliep in ieder geval weer en dat dus zonder slaapmiddel! Ik weet nog dat ik dolblij was toen het me voor de eerste keer lukte in slaap te vallen zonder troep in m’n lichaam te moeten stoppen waar ik ziek van werd en van afviel.

Wanneer ik de dagen erna bij het naar bed gaan ging piekeren dat ik misschien niet in slaap kon vallen herinnerde ik mezelf eraan dat het me al eerder gelukt was om dat wel te kunnen en dat het onzin was dat ik dat niet zou kunnen herhalen. Ook had ik op een gegeven moment de instelling dat als ik eens een nacht niet kon slapen dat dat geen ramp was en niet betekende dat mijn slaapprobleem weer terug was. Die gedachtegangen zijn dus o.a. dingen die de training je leert en door met die gedachten naar bed te gaan val je dus ironisch genoeg ook makkelijker in slaap.

De training heeft nog veel meer op maat gemaakte oplossingen voor typische valkuilen die voorkomen bij mensen met slaapproblemen. Al deze inzichten zorgde er uiteindelijk voor dat naarmate de dagen en weken verstreken ik steeds vaker in slaap viel en het korter duurde voordat dat gebeurde.

Inhoudelijk wil ook nog wat vertellen over de training. De training is to the point, met veel introducerende (inleidingen) en verhelderende teksten, niet zelden voorzien van (praktijk)voorbeelden. De opzet is zo dat er continu gebruik wordt gemaakt van korte alinea’s om lange, vermoeiende teksten te vermijden; dat maakt het lezen van het tekst materiaal erg aangenaam en uitnodigend. Je ziet aan alles dat deze training tot in de nopjes is verzorgd en niet een of andere money grabber is. Inhoudelijk bekijk en volg je deze training online, maar je krijgt ook dagelijkse emails met tips en trucs. Deze opzet was voor mij echt enorm effectief, want je wordt op die manier steeds geprikkeld om de training te blijven volgen! Zo kreeg ik in de 2e week bijvoorbeeld een mail over dat een slaap tekort helemaal niet zo’n ramp is wat me een goed gevoel gaf en er toe bijdroeg dat ik me minder druk maakte en, je raad het goed, daardoor ook met meer rust naar bed ging en vervolgens makkelijker in slaap viel.

Aan alles in deze training zie je dat de auteur ervan begaan is met je; inhoudelijk, de dagelijkse emails, en met persoonlijk contact als je vragen of suggesties hebt, hij wil echt dat je weer natuurlijk in slaap kunt vallen! Dit is een complete training; van setup, tot inhoudelijk per week, tot afbouwen, en een fail-safe recovery plan voor als het weer fout gaat; deze training heeft het allemaal en ik beveel ‘m daarom ook van harte aan!

"Verbijsterd constateer ik dat ik aan 3 weken training al genoeg heb gehad. Ik slaap alweer een paar nachten door. Na 6 dagen afbouwen ben ik helemaal met mijn slaapmedicatie gestopt."
Nicole Smulders

Verbijsterd constateer ik dat ik aan 3 weken training al genoeg heb gehad. Ik slaap alweer een paar nachten door. Na 6 dagen afbouwen ben ik helemaal met mijn slaapmedicatie gestopt. Een week later heb ik ze naar de apotheek gebracht: tot nooit meer ziens. Voor alle zekerheid nog een mailtje naar mijn huisarts: mocht ik er ooit om smeken, geef ze nooit meer!

Ik heb in de afgelopen weken maar 4 nachten eruit hoeven gaan omdat ik langer dan een half uur wakker lag. Eigenljik was alleen de eerste nacht zonder medicatie echt heftig en een gevecht in mijn hoofd.

Mijn overtuigingen waren eigenlijk al heel snel belachelijk, en ik kon er heel makkelijk afstand van doen. Een van mijn sterkste overtuigingen is dat ik niet kan slapen als ik té moe ben. Na een feest, na een drukke dag, een sporttraining, laat thuis etc. Té overprikkeld om de slaap te kunnen vatten. Maar ook die brokkelt voor mijn ogen af.

Over een paar weken gaan we met het vliegtuig op vakantie. En of ik dan slaap of niet: voorheen een grote zorg, nu denk ik: och, ik zie het wel. Als ik niet slaap lees ik een goed boek. En ik hoef me nu ook geen zorgen meer te maken of de medicatie wel door de douane komt… en ‘wat als’ dat niet zo is…

Ik houd nog wel een paar weken vol met het dagboek en de laatste overtuigingen signaleren en vervangen, maar zoals ik al zei, voor mij is denk ik de strijd al gestreden.

Na alles wat ik in de loop van de jaren geprobeerd heb, NLP, EMDR, al die goedbedoelde maar gekmakende slaaphygiëne tips… ik begon eigenlijk aan deze training met een ‘moed der wanhoop’ gevoel. Overtuiging: ik ben een hopeloos geval, het zal wel niets worden.

Een vriendin zei: hier moet je een boek over schrijven met als prikkelende titel ‘Slaaploser’. En misschien ga ik dat nog wel doen. Want ik realiseer me achteraf pas hoeveel schaamte en zelfveroordeling ik met me meedroeg.

Nicole Smulders

Verbijsterd constateer ik dat ik aan 3 weken training al genoeg heb gehad. Ik slaap alweer een paar nachten door. Na 6 dagen afbouwen ben ik helemaal met mijn slaapmedicatie gestopt. Een week later heb ik ze naar de apotheek gebracht: tot nooit meer ziens. Voor alle zekerheid nog een mailtje naar mijn huisarts: mocht ik er ooit om smeken, geef ze nooit meer!

Ik heb in de afgelopen weken maar 4 nachten eruit hoeven gaan omdat ik langer dan een half uur wakker lag. Eigenljik was alleen de eerste nacht zonder medicatie echt heftig en een gevecht in mijn hoofd.

Mijn overtuigingen waren eigenlijk al heel snel belachelijk, en ik kon er heel makkelijk afstand van doen. Een van mijn sterkste overtuigingen is dat ik niet kan slapen als ik té moe ben. Na een feest, na een drukke dag, een sporttraining, laat thuis etc. Té overprikkeld om de slaap te kunnen vatten. Maar ook die brokkelt voor mijn ogen af.

Over een paar weken gaan we met het vliegtuig op vakantie. En of ik dan slaap of niet: voorheen een grote zorg, nu denk ik: och, ik zie het wel. Als ik niet slaap lees ik een goed boek. En ik hoef me nu ook geen zorgen meer te maken of de medicatie wel door de douane komt… en ‘wat als’ dat niet zo is…

Ik houd nog wel een paar weken vol met het dagboek en de laatste overtuigingen signaleren en vervangen, maar zoals ik al zei, voor mij is denk ik de strijd al gestreden.

Na alles wat ik in de loop van de jaren geprobeerd heb, NLP, EMDR, al die goedbedoelde maar gekmakende slaaphygiëne tips… ik begon eigenlijk aan deze training met een ‘moed der wanhoop’ gevoel. Overtuiging: ik ben een hopeloos geval, het zal wel niets worden.

Een vriendin zei: hier moet je een boek over schrijven met als prikkelende titel ‘Slaaploser’. En misschien ga ik dat nog wel doen. Want ik realiseer me achteraf pas hoeveel schaamte en zelfveroordeling ik met me meedroeg.

Nicole Smulders

Coen ging van maanden zonder slaap naar natuurlijk slapen in 6 weken.

" Dit is een complete training; van setup, tot inhoudelijk per week, tot afbouwen, en een fail-safe recovery plan voor als het weer fout gaat; deze training heeft het allemaal en ik beveel 'm daarom ook van harte aan!"
Coen Naninck

Voordat ik over de training vertel wil ik eerst een korte beschrijving geven van mijn – inmiddels tot het verleden behorende – slaapprobleem.

In april, 2022 begonnen mijn slaapproblemen die uiteindelijk tot midden augustus van dat jaar duurde. Ik had chronische insomnia waardoor ik maanden achtereen moeilijk slaap kon vatten. Op een gegeven moment kon ik zelfs helemaal niet meer in slaap komen zonder een slaapmiddel. Ook werd ik meerdere keren per nacht wakker en kon dan niet meer inslapen zonder slaapmiddel.

Ik al had van alles geprobeerd; van muziek en meditatie CD’s tot voedingssupplementen en allerlei apparaten en gadgets die de hersengolven zouden veranderen om slaap te vatten en te bevorderen. Ik was ten einde raad, want na maandenlang een slaapmiddel te hebben gebruikt, daarvan twee keer afhankelijk te zijn geworden en daarvan twee keer door helse ontwenningen ben gegaan en al eerdergenoemde alternatieve middelen te hebben gebruikt kon ik nog steeds niet slapen.

Half augustus, 2022 ben ik door de tweede ontwenning van mijn slaapmiddel gegaan. Op dat moment had ik sinds april van dat jaar ruim 19 kilo aan lichaamsgewicht verloren door mijn slaapmiddel en ontwenningen. Voor iemand zoals ik met een mager en lang lichaamstype is dat ontzettend veel; ik was letterlijk vel over been geworden! Er moest iets gebeuren, want ik wilde en kon niet op deze manier verder. Ik had gezworen nooit meer een slaapmiddel te gebruiken.

Op dat moment kreeg ik kreeg ik van een vriendin de training ‘Natuurlijk Slapen’ cadeau.

Ik heb eerst de hele training doorgelezen (wat ook geadviseerd wordt). Al meteen werd me duidelijk dat dit een complete aanpak was om weer natuurlijk in slaap te kunnen vallen en te voorkomen dat wanneer dat eenmaal weer zo is de slaapproblemen niet terugkomen. Ik zeg eerlijk, in veel van de oefeningen en adviezen had ik op dat moment helemaal geen zin omdat ik zo ontzettend moe was en maar één ding wilde en dat was slapen. De fout die veel mensen maken die niet kunnen slapen (en ik dus ook maakte) is je zo te focussen op het slapen dat je daardoor juist niet meer in slaap valt.

Continu zei ik dingen zoals “Ik ga dat doen zodra ik kan slapen” en “Eerst moet ik weer kunnen slapen en dan ga ik zus en zo”. Uitjes met familie en vrienden vermeed ik ook omdat ik van mening was dat zonder (genoeg) slaap ik daartoe niet in staat was. Wat ik me niet realiseerde is dat deze instelling me dus uit de slaap hield. Slapen is iets dat vanzelf moet gebeuren en dat is precies wat de training je leert!

Als je dan op een gegeven moment weer een aantal keren natuurlijk in slaap bent gevallen en/of niet eerst urenlang hebt wakker gelegen dan bouwt dat je zelfvertrouwen weer op. Vanaf dat moment vertrouw je er gewoon op dat je weer (snel) in slaap valt.

Enfin, ik ben de oefeningen toch gaan doen en kon al in de eerste week weer natuurlijk in slaap vallen. Sliep ik weer perfect? Nee, dat niet, maar het was een begin. Toen dat gebeurde was ik overstag en ben me helemaal gaan toeleggen op de training om mijn slaap weer zo snel mogelijk te optimaliseren. Er waren af en toe nog nachten dat ik niet slaap kon vatten. Er waren ook nachten dat ik wel slaap kon vatten maar ik toch nog eerst enige tijd wakker lag. En er waren nachten waarin ik klaarwakker werd en niet of moeilijk weer in slaap kwam. Maar, ik sliep in ieder geval weer en dat dus zonder slaapmiddel! Ik weet nog dat ik dolblij was toen het me voor de eerste keer lukte in slaap te vallen zonder troep in m’n lichaam te moeten stoppen waar ik ziek van werd en van afviel.

Wanneer ik de dagen erna bij het naar bed gaan ging piekeren dat ik misschien niet in slaap kon vallen herinnerde ik mezelf eraan dat het me al eerder gelukt was om dat wel te kunnen en dat het onzin was dat ik dat niet zou kunnen herhalen. Ook had ik op een gegeven moment de instelling dat als ik eens een nacht niet kon slapen dat dat geen ramp was en niet betekende dat mijn slaapprobleem weer terug was. Die gedachtegangen zijn dus o.a. dingen die de training je leert en door met die gedachten naar bed te gaan val je dus ironisch genoeg ook makkelijker in slaap.

De training heeft nog veel meer op maat gemaakte oplossingen voor typische valkuilen die voorkomen bij mensen met slaapproblemen. Al deze inzichten zorgde er uiteindelijk voor dat naarmate de dagen en weken verstreken ik steeds vaker in slaap viel en het korter duurde voordat dat gebeurde.

Inhoudelijk wil ook nog wat vertellen over de training. De training is to the point, met veel introducerende (inleidingen) en verhelderende teksten, niet zelden voorzien van (praktijk)voorbeelden. De opzet is zo dat er continu gebruik wordt gemaakt van korte alinea’s om lange, vermoeiende teksten te vermijden; dat maakt het lezen van het tekst materiaal erg aangenaam en uitnodigend. Je ziet aan alles dat deze training tot in de nopjes is verzorgd en niet een of andere money grabber is. Inhoudelijk bekijk en volg je deze training online, maar je krijgt ook dagelijkse emails met tips en trucs. Deze opzet was voor mij echt enorm effectief, want je wordt op die manier steeds geprikkeld om de training te blijven volgen! Zo kreeg ik in de 2e week bijvoorbeeld een mail over dat een slaap tekort helemaal niet zo’n ramp is wat me een goed gevoel gaf en er toe bijdroeg dat ik me minder druk maakte en, je raad het goed, daardoor ook met meer rust naar bed ging en vervolgens makkelijker in slaap viel.

Aan alles in deze training zie je dat de auteur ervan begaan is met je; inhoudelijk, de dagelijkse emails, en met persoonlijk contact als je vragen of suggesties hebt, hij wil echt dat je weer natuurlijk in slaap kunt vallen! Dit is een complete training; van setup, tot inhoudelijk per week, tot afbouwen, en een fail-safe recovery plan voor als het weer fout gaat; deze training heeft het allemaal en ik beveel ‘m daarom ook van harte aan!

Voordat ik over de training vertel wil ik eerst een korte beschrijving geven van mijn – inmiddels tot het verleden behorende – slaapprobleem.

In april, 2022 begonnen mijn slaapproblemen die uiteindelijk tot midden augustus van dat jaar duurde. Ik had chronische insomnia waardoor ik maanden achtereen moeilijk slaap kon vatten. Op een gegeven moment kon ik zelfs helemaal niet meer in slaap komen zonder een slaapmiddel. Ook werd ik meerdere keren per nacht wakker en kon dan niet meer inslapen zonder slaapmiddel.

Ik al had van alles geprobeerd; van muziek en meditatie CD’s tot voedingssupplementen en allerlei apparaten en gadgets die de hersengolven zouden veranderen om slaap te vatten en te bevorderen. Ik was ten einde raad, want na maandenlang een slaapmiddel te hebben gebruikt, daarvan twee keer afhankelijk te zijn geworden en daarvan twee keer door helse ontwenningen ben gegaan en al eerdergenoemde alternatieve middelen te hebben gebruikt kon ik nog steeds niet slapen.

Half augustus, 2022 ben ik door de tweede ontwenning van mijn slaapmiddel gegaan. Op dat moment had ik sinds april van dat jaar ruim 19 kilo aan lichaamsgewicht verloren door mijn slaapmiddel en ontwenningen. Voor iemand zoals ik met een mager en lang lichaamstype is dat ontzettend veel; ik was letterlijk vel over been geworden! Er moest iets gebeuren, want ik wilde en kon niet op deze manier verder. Ik had gezworen nooit meer een slaapmiddel te gebruiken.

Op dat moment kreeg ik kreeg ik van een vriendin de training ‘Natuurlijk Slapen’ cadeau.

Ik heb eerst de hele training doorgelezen (wat ook geadviseerd wordt). Al meteen werd me duidelijk dat dit een complete aanpak was om weer natuurlijk in slaap te kunnen vallen en te voorkomen dat wanneer dat eenmaal weer zo is de slaapproblemen niet terugkomen. Ik zeg eerlijk, in veel van de oefeningen en adviezen had ik op dat moment helemaal geen zin omdat ik zo ontzettend moe was en maar één ding wilde en dat was slapen. De fout die veel mensen maken die niet kunnen slapen (en ik dus ook maakte) is je zo te focussen op het slapen dat je daardoor juist niet meer in slaap valt.

Continu zei ik dingen zoals “Ik ga dat doen zodra ik kan slapen” en “Eerst moet ik weer kunnen slapen en dan ga ik zus en zo”. Uitjes met familie en vrienden vermeed ik ook omdat ik van mening was dat zonder (genoeg) slaap ik daartoe niet in staat was. Wat ik me niet realiseerde is dat deze instelling me dus uit de slaap hield. Slapen is iets dat vanzelf moet gebeuren en dat is precies wat de training je leert!

Als je dan op een gegeven moment weer een aantal keren natuurlijk in slaap bent gevallen en/of niet eerst urenlang hebt wakker gelegen dan bouwt dat je zelfvertrouwen weer op. Vanaf dat moment vertrouw je er gewoon op dat je weer (snel) in slaap valt.

Enfin, ik ben de oefeningen toch gaan doen en kon al in de eerste week weer natuurlijk in slaap vallen. Sliep ik weer perfect? Nee, dat niet, maar het was een begin. Toen dat gebeurde was ik overstag en ben me helemaal gaan toeleggen op de training om mijn slaap weer zo snel mogelijk te optimaliseren. Er waren af en toe nog nachten dat ik niet slaap kon vatten. Er waren ook nachten dat ik wel slaap kon vatten maar ik toch nog eerst enige tijd wakker lag. En er waren nachten waarin ik klaarwakker werd en niet of moeilijk weer in slaap kwam. Maar, ik sliep in ieder geval weer en dat dus zonder slaapmiddel! Ik weet nog dat ik dolblij was toen het me voor de eerste keer lukte in slaap te vallen zonder troep in m’n lichaam te moeten stoppen waar ik ziek van werd en van afviel.

Wanneer ik de dagen erna bij het naar bed gaan ging piekeren dat ik misschien niet in slaap kon vallen herinnerde ik mezelf eraan dat het me al eerder gelukt was om dat wel te kunnen en dat het onzin was dat ik dat niet zou kunnen herhalen. Ook had ik op een gegeven moment de instelling dat als ik eens een nacht niet kon slapen dat dat geen ramp was en niet betekende dat mijn slaapprobleem weer terug was. Die gedachtegangen zijn dus o.a. dingen die de training je leert en door met die gedachten naar bed te gaan val je dus ironisch genoeg ook makkelijker in slaap.

De training heeft nog veel meer op maat gemaakte oplossingen voor typische valkuilen die voorkomen bij mensen met slaapproblemen. Al deze inzichten zorgde er uiteindelijk voor dat naarmate de dagen en weken verstreken ik steeds vaker in slaap viel en het korter duurde voordat dat gebeurde.

Inhoudelijk wil ook nog wat vertellen over de training. De training is to the point, met veel introducerende (inleidingen) en verhelderende teksten, niet zelden voorzien van (praktijk)voorbeelden. De opzet is zo dat er continu gebruik wordt gemaakt van korte alinea’s om lange, vermoeiende teksten te vermijden; dat maakt het lezen van het tekst materiaal erg aangenaam en uitnodigend. Je ziet aan alles dat deze training tot in de nopjes is verzorgd en niet een of andere money grabber is. Inhoudelijk bekijk en volg je deze training online, maar je krijgt ook dagelijkse emails met tips en trucs. Deze opzet was voor mij echt enorm effectief, want je wordt op die manier steeds geprikkeld om de training te blijven volgen! Zo kreeg ik in de 2e week bijvoorbeeld een mail over dat een slaap tekort helemaal niet zo’n ramp is wat me een goed gevoel gaf en er toe bijdroeg dat ik me minder druk maakte en, je raad het goed, daardoor ook met meer rust naar bed ging en vervolgens makkelijker in slaap viel.

Aan alles in deze training zie je dat de auteur ervan begaan is met je; inhoudelijk, de dagelijkse emails, en met persoonlijk contact als je vragen of suggesties hebt, hij wil echt dat je weer natuurlijk in slaap kunt vallen! Dit is een complete training; van setup, tot inhoudelijk per week, tot afbouwen, en een fail-safe recovery plan voor als het weer fout gaat; deze training heeft het allemaal en ik beveel ‘m daarom ook van harte aan!

Nicole stopte jarenlange klachten in 3 weken

"Verbijsterd constateer ik dat ik aan 3 weken training al genoeg heb gehad. Ik slaap alweer een paar nachten door. Na 6 dagen afbouwen ben ik helemaal met mijn slaapmedicatie gestopt."
Nicole Smulders

Verbijsterd constateer ik dat ik aan 3 weken training al genoeg heb gehad. Ik slaap alweer een paar nachten door. Na 6 dagen afbouwen ben ik helemaal met mijn slaapmedicatie gestopt. Een week later heb ik ze naar de apotheek gebracht: tot nooit meer ziens. Voor alle zekerheid nog een mailtje naar mijn huisarts: mocht ik er ooit om smeken, geef ze nooit meer!

Ik heb in de afgelopen weken maar 4 nachten eruit hoeven gaan omdat ik langer dan een half uur wakker lag. Eigenljik was alleen de eerste nacht zonder medicatie echt heftig en een gevecht in mijn hoofd.

Mijn overtuigingen waren eigenlijk al heel snel belachelijk, en ik kon er heel makkelijk afstand van doen. Een van mijn sterkste overtuigingen is dat ik niet kan slapen als ik té moe ben. Na een feest, na een drukke dag, een sporttraining, laat thuis etc. Té overprikkeld om de slaap te kunnen vatten. Maar ook die brokkelt voor mijn ogen af.

Over een paar weken gaan we met het vliegtuig op vakantie. En of ik dan slaap of niet: voorheen een grote zorg, nu denk ik: och, ik zie het wel. Als ik niet slaap lees ik een goed boek. En ik hoef me nu ook geen zorgen meer te maken of de medicatie wel door de douane komt… en ‘wat als’ dat niet zo is…

Ik houd nog wel een paar weken vol met het dagboek en de laatste overtuigingen signaleren en vervangen, maar zoals ik al zei, voor mij is denk ik de strijd al gestreden.

Na alles wat ik in de loop van de jaren geprobeerd heb, NLP, EMDR, al die goedbedoelde maar gekmakende slaaphygiëne tips… ik begon eigenlijk aan deze training met een ‘moed der wanhoop’ gevoel. Overtuiging: ik ben een hopeloos geval, het zal wel niets worden.

Een vriendin zei: hier moet je een boek over schrijven met als prikkelende titel ‘Slaaploser’. En misschien ga ik dat nog wel doen. Want ik realiseer me achteraf pas hoeveel schaamte en zelfveroordeling ik met me meedroeg.

Nicole Smulders

Verbijsterd constateer ik dat ik aan 3 weken training al genoeg heb gehad. Ik slaap alweer een paar nachten door. Na 6 dagen afbouwen ben ik helemaal met mijn slaapmedicatie gestopt. Een week later heb ik ze naar de apotheek gebracht: tot nooit meer ziens. Voor alle zekerheid nog een mailtje naar mijn huisarts: mocht ik er ooit om smeken, geef ze nooit meer!

Ik heb in de afgelopen weken maar 4 nachten eruit hoeven gaan omdat ik langer dan een half uur wakker lag. Eigenljik was alleen de eerste nacht zonder medicatie echt heftig en een gevecht in mijn hoofd.

Mijn overtuigingen waren eigenlijk al heel snel belachelijk, en ik kon er heel makkelijk afstand van doen. Een van mijn sterkste overtuigingen is dat ik niet kan slapen als ik té moe ben. Na een feest, na een drukke dag, een sporttraining, laat thuis etc. Té overprikkeld om de slaap te kunnen vatten. Maar ook die brokkelt voor mijn ogen af.

Over een paar weken gaan we met het vliegtuig op vakantie. En of ik dan slaap of niet: voorheen een grote zorg, nu denk ik: och, ik zie het wel. Als ik niet slaap lees ik een goed boek. En ik hoef me nu ook geen zorgen meer te maken of de medicatie wel door de douane komt… en ‘wat als’ dat niet zo is…

Ik houd nog wel een paar weken vol met het dagboek en de laatste overtuigingen signaleren en vervangen, maar zoals ik al zei, voor mij is denk ik de strijd al gestreden.

Na alles wat ik in de loop van de jaren geprobeerd heb, NLP, EMDR, al die goedbedoelde maar gekmakende slaaphygiëne tips… ik begon eigenlijk aan deze training met een ‘moed der wanhoop’ gevoel. Overtuiging: ik ben een hopeloos geval, het zal wel niets worden.

Een vriendin zei: hier moet je een boek over schrijven met als prikkelende titel ‘Slaaploser’. En misschien ga ik dat nog wel doen. Want ik realiseer me achteraf pas hoeveel schaamte en zelfveroordeling ik met me meedroeg.

Nicole Smulders

Begin vandaag nog

Als je een behandeling voor je slaapproblemen bij een psycholoog wilt doorlopen, kost dat al snel 1000,- euro.

Dat vragen wij normaal lang niet voor deze training. De prijs van de training Natuurlijk Slapen is 197,-.

Voor die prijs krijg je:

Als je vandaag deze pagina leest en een snelle beslisser bent, kun je echter meedoen met een fikse korting.

Omdat we ons programma continu aan het verbeteren zijn, kun je er namelijk voor kiezen om deel te nemen aan ons onderzoek. Je vult aan het eind van het programma dan 1 extra vragenlijst in.

In ruil daarvoor krijg je extra korting op de aanschafprijs. Deze bedraagt dan 137,- euro. Let wel op, deze aanbieding geldt zolang het onderzoek loopt.

Het programma begint altijd met het invullen van onze vragenlijst, zo kun jij ontdekken of dit programma bij je past. Daarna heb je direct de mogelijkheid om het programma aan te schaffen:

Veelgestelde vragen

Vraag: Is dit programma een vervanging van psychologische gesprekken?

Antwoord: in veel gevallen kun je met dit programma geheel zelfstandig toewerken naar een betere slaap. Dat blijkt uit onderzoek en ik hoor het ook terug van mensen die deze training gevolgd hebben.

Als je toch tegen valkuilen aanloopt, kun je eventueel (tegen meerprijs) gesprekken aanvragen met een van onze psychologen.

Vraag: hoelang duurt het voordat ik weer goed kan slapen?

Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Voor iedereen is dit natuurlijk anders. Ik kan wel zeggen dat veel van de deelnemers aan deze training al binnen een week beter slapen. Tijdens alle zes weken blijft er echter vooruitgang in zitten.

Het streven is Natuurlijke Slaap. Een slaappatroon waarbij je niet meer over je slaap nadenkt en er ook mee kunt leven als het eens een nachtje minder goed gaat.

Vraag: hoe ziet de training er uit?

Elke week krijg je via het ledenportaal toegang tot een nieuw onderdeel van de training. Dit is een pagina die bestaat uit video’s, vragenlijsten, oefeningen en tekst.

Alles is er op gericht om jouw slaap beter te maken. Je leest (of luistert) dus niet alleen de cursus, maar gaat ook met opdrachten aan de slag zodat je het geleerde ook echt in de praktijk kunt brengen.

Vraag: Hoe weet ik of deze cursus voor mij werkt?

Uit onderzoek blijkt dat de aanpak die ik in deze cursus volg, in bijna tachtig procent van de gevallen een positief effect heeft.

Omdat we nog een hoop extra onderdelen hebben toegevoegd, vermoeden we dat deze training effectiever is voor een nog groter percentage mensen. Dat blijkt ook uit de berichten die ik krijg en de eerste resultaten van het onderzoek dat we doen.

Mocht het toch zo zijn dat deze training jou niet helpt, dan krijg je gewoon je geld terug. Zo weet je zeker dat je niet in iets investeert waar je uiteindelijk geen profijt van hebt.

Geraadpleegde literatuur:

  1. van Straten, A., van der Zweerde, T., Kleiboer, A., Cuijpers, P., Morin, C. M., & Lancee, J. (2018). Cognitive and behavioral therapies in the treatment of insomnia: A meta-analysis. Sleep Medicine Reviews, 38, 3-16. https://doi.org/10.1016/j.smrv.2017.02.001
  2. Trauer, James & Qian, Mary & Doyle, Joseph & Rajaratnam, Shantha & Cunnington, David. (2015). Cognitive Behavioral Therapy for Chronic Insomnia: A Systematic Review and Meta-analysis. Annals of internal medicine. 163. 10.7326/M14-2841.
  3. Vitiello, Michael. (2015). Cognitive–behavioural therapy for insomnia: Effective, long-lasting and safe. Evidence-based mental health. 19. 10.1136/eb-2015-102181.
  4. Seyffert, Michael & Lagisetty, Pooja & Landgraf, Jessica & Chopra, Vineet & Pfeiffer, Paul & Conte, Marisa & Rogers, Mary. (2016). Internet-Delivered Cognitive Behavioral Therapy to Treat Insomnia: A Systematic Review and Meta-Analysis. PLOS ONE. 11. e0149139. 10.1371/journal.pone.0149139.