Roadmap
Onze droom is om van Natuurlijk Slapen een programma te maken dat de beste persoonlijke ondersteuning voor slaapproblemen biedt.
Om het programma nog beter te maken (en die vooruitgang goed te kunnen onderzoeken) willen we nog een aantal stappen maken. We noemen dit onze roadmap. De ontwikkeling van verschillende onderdelen van deze roadmap is in volle gang en zal niet per se altijd in deze volgorde verlopen.
(AI) Chat
Hoewel begeleiding via de email goed werkt om vragen te stellen, willen we graag actief betrokken zijn bij de therapie. We willen onze chatfunctie dus verder ontwikkelen en daarin op termijn ook ruimte maken om AI vragen te laten beantwoorden. In eerste instantie onder supervisie van een therapeut, bij bewezen effectiviteit geheel zelfstandig. Zo heb je nog sneller antwoord op je vragen.
GZ therapeut
Slaapklachten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en een digitale training al helemaal niet. Toch willen we graag samenwerken met een GZ-psycholoog om mensen die meer begeleiding nodig hebben dan de training kan bieden de mogelijkheid te bieden om vergoed een therapie te volgen.
Cliëntreis in beeld
We willen graag de ervaringen van een aantal cliënten in kaart brengen als ondersteuning van de training. Dit helpt om zichtbaar te maken dat slaapklachten veel op elkaar lijken en vertrouwen wekken in onze aanpak.
Onderzoek
We willen samen met een universiteit onderzoek doen naar de effectiviteit van de training. We zoeken dus een partij die een langdurige samenwerking aan wil gaan.
App
Een app is voor een programma als dit prettig omdat het ons de gelegenheid geeft om notificaties te sturen en zo de communicatie te versterken. Dit is ook een noodzakelijk platform voor de integratie met wearables.
Dashboard
Het grote voordeel van een platform als dit is dat één therapeut een groot aantal cliënten kan ondersteunen. Met behulp van AI als hulp bij het beantwoorden van vragen en bij het opsporen van mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. We bouwen graag een dashboard dat de therapeut helpt om snel te kunnen zien waar hulp nodig is.
Wearable
Slaap is redelijk goed meetbaar met wearables zoals sporthorloges. Wellicht dat het op termijn ook haalbaar is om zelf een wearable te ontwikkelen. Hiermee wordt onderzoek minder afhankelijk van vragenlijsten (je kunt daarentegen meten hoeveel mensen slapen) en de coach krijgt betere informatie over de slaaptoestand van de deelnemer aan het programma.